Una bona opció per conèixer la província de Lleida, es amb el tren dels llacs, un tren turístic que té una versió de tren històric, on et sentiràs com fer un viatge en el temps, d’aquesta manera es converteix en ruta obligada als amants del ferrocarril i de la natura en estat propi. Des del Palauet de la Muralla es molt fàcil agafar aquest tren ja que té parada a Balaguer, per tant es una excursió que et permetrà tornar a la casa rural ja sigui a dinar o sopar després d’un bon passeig.

Aquest tren té un recorregut de 90 quilòmetres, travessant 41 túnels i 31 ponts; però el que més destaca d’aquest recorregut es el seu magnífic paisatge, amb cingles calcaris, congostos i embassaments.

Per conèixer una mica aquesta ruta, ens remuntem al 3 de febrer de 1924, quan es va inaugurar el tram de Lleida a Balaguer, uns anys després i passada la Guerra Civil, va ser RENFE qui continua les obres, arribant a Cellers al 1949, a Tremp al 1950 i a La Pobla de Segur al 1951.

La línea des de Lleida fins La Pobla de Segur, es un projecte transpirinenc per unir les ciutats de Lleida i Saint Girons (França), travessant el Port de Salau, però finalment no es va arribar a França.

el tren dels llacs des de Balaguer

Un cop iniciat el recorregut, es va seguint el riu Segre, des de Lleida fins a Balaguer, on aquest trajecte es realitza per una única via fins arribar a la zona de muntanya de Sant Llorenç de Montgai i Camarasa; desprès continua per la conca del riu Noguera Pallaresa, passant per embassaments i la serralada del Montsec, fins a La Pobla de Segur. El trajecte es realitza en 1h 50’.

Durant tot el viatge es pot gaudir d’un territori ple de camps de cultiu on els fruiters predominen el paisatge, parets calcaries, aigües contingudes, quedant de fons el Pirineu. Però els protagonistes d’aquesta ruta, son els llacs i embasaments que trobem, com son els de:

  • Sant Llorenç
  • Camarasa
  • Cellers
  • Sant Antoni

En aquestes zones d’aigua es pot veure fauna aquàtica, gaudir de la ornitologia, fer activitats aquàtiques on hi ha indrets que només es pot accedir en barca.

tren dels llacs

Més informació del recorregut a:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *