Desprès de descansar al Palauet de la Muralla i haver pres un bon esmorzar, la millor opció per conèixer la comarca es anar al Congost de Mont-rebei, on es diu que es una de les rutes més espectaculars de tota Catalunya, comparteix espais protegits com la Reseva natural de La Noguera i la Serra del Montsec, entre les comarques de La Noguera i el Pallars Jussà, a més de ser frontera natural entre Osca i Lleida (Aragó i Catalunya). Es constitueix com l’únic gran congost de Catalunya, el qual es manté més o menys verge, ja que no el travessa cap carretera, ferrocarril o línia elèctrica, només es travessat per un camí de ferradura, excavat parcialment a la roca, això permet tindre una vista espectacular del lloc.

El congost es caracteritza pel seu paisatge impressionant i les seves dimensions. En alguns punts, l’amplada es de 20 metres, mentre que en altres punts l’alçada es de fins 500 metres d’altitud.

Durant el seu recorregut hi ha punts de gran interès com el pont penjant del Barranc de San Jaume, situat a 40 metres per sobre del riu.

El Congost de Mont-rebei té un gran valor ecològic degut a la seva flora i fauna salvatge, on es poden veure trencalòs, voltors i àguila daurada. Però també es un espai pels amants del senderisme, descens en kayak, el muntanyisme, espeleologia e inclús rutes en bici. Els més valents i preparats, podran accedir a la Cova Colomera, a través d’un via ferrada que dona accés.

Congost-de-Mont-Rebei

Itineraris:

  • Ruta 1: Congost de Mont-rebei: És el camí clàssic del GR-1. Té uns 4km de recorregut, amb una durada de unes 4 hores.
  • Ruta 2: Itinerari de lo Queixigar i mirador d’Altamiris: Té uns 2km de recorregut, amb una durada de 3 hores.
  • Ruta 3: Itinerari de l’Obaga Gran i dels carboners: Té un recorregut de 2,5km, amb una durada de 3 hores.
  • Ruta 4: Itinerari d’Alsamora a Altimiris per l’Obaga Gran: Té una durada d’unes 6 hores.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *