Al allotjar-te al Palauet de la Muralla, podràs disfrutar d’un entorn històric i cultural espectacular. Com és el cas del barri jueu de Balaguer, a tocar de la Plaça del Mercadal. Allí és on es varen assentar el jueus al ser expulsats de la ciutat l’any 1333. Un entramat de carrers on perdre’s-hi, tot esperant tornar a prendre una copa de vi al Palauet 🙂

El carrer del Miracle és l’eix del qual parteixen petits carrerons com el dels Teixidors que conformaven el barri. L’Església del Miracle, abans va ser la sinagoga jueva, i va ser objecte de reforma per adaptar-la al ritus catòlic, igual que va passar amb les mesquites àrabs que hi havia a la ciutat.

Al final del carrer Miracle, extra murs, ja a la part nova de la ciutat i  baixant cap al riu trobem el modernista Xalet Montiu.

Balaguer_porxos

Podem continuar passejant per la vora del Segre, a tocar de l’antiga muralla que protegia la ciutat; aquesta part, que en la actualitat forma part de las cases, és el resultat de l’ampliació per incorporar el barri jueu a la ciutat.

Finalment, quan tornem a pujar cap a la plaça del Mercadal, trobem a l’esquerra una plaça que ens informa del lloc en què hi havia la casa on va viure Gaspar de Portolà, el primer governador de Califòrnia i fundador de San Diego i Monterey.

Aquesta és una passejada obligada pels que veniu a passar uns dies al el Palauet de la Muralla, que, com bé sabeu, és una de les cases rurals amb més encant de La Noguera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *