El Segre creua Balaguer de dalt a baix i, si és maco badar mirant com porta l’aigua, més encara ho és caminar seguint el seu curs amunt.

Des de la nostra casa rural, El Palauet de la Muralla, tan sols s’ha d’anar fins a creuar l’últim pont de vianants cap a la part nova i així divisarem, des de l’altre banda del riu les muralles que tancaven la ciutat: tant les que estan a la part inferior, com les superiors i tota la façana de cases antigues. Recomano baixar per las escales fins al mateix nivell de l’aigua.

Fotografia per endrets.cat

Quan arribem al pont de Sant Miquel –el que està més amunt i el més antic– trobem a mà dreta el claustre de Sant Domènech i el Museu de l’Or; continuem riu amunt, pel nou passeig que s’ha construït on també podem escollir caminar a nivell del riu

Després d’uns quatre-cents metres arribem a una petita illa a la què podem accedir-hi per un pontet de fusta i amb emoció passejar entre els seus arbres, entre el bosc vora riu, conegotu aquí com “la bultra”.

De tornada podem  creuar el pont de Sant Miquel i seguir pels porxos que donen al riu i continuar  pels del carrer d’Avall seguint la ruta del Camí de Sant Jaume al creuar Balaguer.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *