Al allotjar-te al Palauet de la Muralla, podràs disfrutar d’un entorn històric i cultural espectacular. Com és el cas del barri jueu de Balaguer, a tocar de la Plaça del Mercadal. Allí és on es varen assentar el jueus al ser expulsats de la ciutat l’any 1333. Un entramat de carrers on perdre’s-hi, tot esperant tornar a prendre una copa de vi al Palauet 🙂

El carrer del Miracle és l’eix del qual parteixen petits carrerons com el dels Teixidors que conformaven el barri. L’Església del Miracle, abans va ser la sinagoga jueva, i va ser objecte de reforma per adaptar-la al ritus catòlic, igual que va passar amb les mesquites àrabs que hi havia a la ciutat.

Al final del carrer Miracle, extra murs, ja a la part nova de la ciutat i  baixant cap al riu trobem el modernista Xalet Montiu.

Balaguer_porxos

Podem continuar passejant per la vora del Segre, a tocar de l’antiga muralla que protegia la ciutat; aquesta part, que en la actualitat forma part de las cases, és el resultat de l’ampliació per incorporar el barri jueu a la ciutat.

Finalment, quan tornem a pujar cap a la plaça del Mercadal, trobem a l’esquerra una plaça que ens informa del lloc en què hi havia la casa on va viure Gaspar de Portolà, el primer governador de Califòrnia i fundador de San Diego i Monterey.

Aquesta és una passejada obligada pels que veniu a passar uns dies al el Palauet de la Muralla, que, com bé sabeu, és una de les cases rurals amb més encant de La Noguera.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *